Doorgaan naar inhoud
Lange levertijden? Niet op Showroombed.nl
Lange levertijden? Niet op Showroombed.nl

Voorwaarden aanmelden

Spelregels Showroombed.nl

Beste Beddenspeciaalzaak,

Voor je liggen de spelregels van Showroombed.nl. Showroombed.nl is onderdeel van SleepyOX. SleepyOX is gevestigd te [adres] en het kvk-nummer is 71951547. Deze spelregels zijn van toepassing op alle aanbiedingen die worden gedaan door de beddenspeciaalzaken op Showroombed.nl en het maken van een afspraak of het reserveren van een showroommodel. Hieronder worden de spelregels uitgelegd, zodat helder is wat je van ons kan verwachten en wat niet. Door het accepteren van de Spelregels, gaat je akkoord met het volgende:

Positie Showroombed.nl

Showroombed.nl treedt op als bemiddelaar. Showroombed.nl biedt geïnteresseerde consumenten online een overzicht met het aanbod aan showroombedden, boxsprings, matrassen, kasten en beddengoed van Slaapspeciaalzaken. Daarnaast vind je op Showroombed.nl een overzicht van retour matrassen. Dit zijn matrassen die door klanten een korte tijd thuis zijn uitgeprobeerd, maar welke niet bij hen bleken te passen. Zij hebben deze matrassen laten omruilen door de winkel. Het overzicht van het aanbod aan  de Slaapspeciaalzaken retour gestuurde matrassen kunnen consumenten op Showroombed.nl vinden. Niet meer helemaal nieuw, daarom wel goedkoop.

De Slaapspeciaalzaken bieden hun showroommodellen aan via de website Showroombed.nl Hierdoor nodigt de Slaapspeciaalzaak de consument uit tot het doen van een aanbod. Het aanbod bestaat uit showroombedden, boxsprings, matrassen, kasten en beddengoed van Slaapspeciaalzaken die te zien zijn op de website. Anders mag ie van mij weg. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een afspraak maken of het showroommodel reserveren. Hierna is het aan de Slaapspeciaalzaak om de verkoop verder af te handelen. Showroombed.nl brengt het aanbod alleen onder de aandacht van de consument. De overeenkomst komt tot stand tussen de consument en de Slaapspeciaalzaak. Showroombed.nl is hierbij geen partij.

Afspraak

Via de website Showroombed.nl kan een consument een afspraak maken om bij jou in de winkel te komen kijken naar een showroommodel. Als er een online afspraak is gemaakt via de SleepyOX agenda, wordt dit duidelijk gecommuniceerd met de Slaapspeciaalzaak. Voor elke afspraak die wordt gepland betaalt de Slaapspeciaalzaak € 20 aan Showroombed.nl, ongeacht of de verkoop doorgaat.

Reserveren

Via de website kan een consument naast een afspraak ook een reservering plaatsen. Als er een showroommodel wordt gereserveerd, zal ook dit door Showroombed.nl aan je worden gecommuniceerd. Op de website Showroombed.nl zal het betreffende showroommodel of retourmatras meteen worden geblokkeerd. De Slaapspeciaalzaak dient vervolgens, op voor de Slaapspeciaalzaak normale werkdagen, binnen 4 uur het showroommodel op de winkelvloer te reserveren. Normale werkdagen zijn de werkdagen dat de desbetreffende Slaapspeciaalzaak open is, met uitzondering van de zaterdag en zondag en erkende nationale feestdagen. Wordt een reservering gemaakt op bijvoorbeeld zondag, dan begint de termijn van 4 uur vanaf de eerstvolgende openingsdag en uur van de slaapspeciaalzaak.

Als het showroommodel is gereserveerd, neemt de Slaapspeciaalzaak binnen 24 uur, na het reserveren, contact op met de consument. Zo kan de Slaapspeciaalzaak zelf de verkoop verder afhandelen. Voor elke reservering die wordt gemaakt, betaalt de Slaapspeciaalzaak € 20 aan Showroombed.nl, ongeacht of de verkoop doorgaat.

Let op!

Als een consument een showroommodel reserveert, is het belangrijk om contact op te nemen en de verkoop in de winkel af te sluiten. Wellicht ten overvloede, maar een consument heeft een bedenktermijn van 14 dagen als de verkoop is gesloten buiten de verkoopruimte (lees: winkel). Denk hierbij aan verkoop via internet of de telefoon.

Verkoop

Als de afspraak of reservering wel tot een verkoop heeft geleid, dan ontvangt Showroombed.nl 10% van het verkoopbedrag van het showroommodel. Dit is exclusief andere goederen die samen met het showroommodel worden gekocht. De € 20 die je normaal betaalt voor het maken van een afspraak of reservering komt bij verkoop te vervallen. De Slaapspeciaalzaak meldt de verkoop bij Showroombed.nl en Showroombed.nl zal vervolgens een factuur opstellen en versturen.  

Betaling

In alle gevallen (afspraak, reservering of verkoop) stuurt Showroombed.nl een factuur. Betaling van deze factuur dient binnen 14 dagen na factuurdatum afgerond te zijn.

Aansprakelijkheid

Showroombed.nl valt als partij weg op het moment dat er een overeenkomst is tussen de Beddenspeciaalzaak en de consument. Showroombed.nl is dan ook op geen manier aansprakelijk voor wat voor schade dan ook. Als er een fout is gemaakt in het bedrag op Showroombed.nl dan is Showroombed.nl hier niet voor aansprakelijk.

Overig

Op deze spelregels is alleen Nederlands Recht van toepassing. Toepassing van het Weens Koopverdrag is uitgesloten. 

Samenvattend

Showroombed.nl treedt op als bemiddelaar en valt bij de verkoop weg. Showroombed.nl is dus geen partij bij de overeenkomst, deze wordt gesloten tussen de consument en de Slaapspeciaalzaak. De Slaapspeciaalzaak nodigt de consument uit tot het doen van een aanbod op een showroommodel. Showroombed.nl ontvangt € 20 zodra er een afspraak of reservering wordt gemaakt. Leidt deze afspraak of reservering tot een verkoop, dan verandert de € 20 in 10% van het verkoopbedrag van het showroommodel. Dit is dus exclusief verdere verkochte goederen. In beide gevallen stuurt Showroombed.nl een factuur die betaalt dient te zijn binnen 14 dagen na factuurdatum.

 

Showroombed.nl,

13 oktober 2020